Sticka och virka presenter

Det är dags att köpa presenter. Pengarna är slut redan trots att du fick lön nyligen. Restgarner har du hur mycket som helst hemma. Då är det bara att använda fantasin till att börja skapa. Grytlappar är det mest traditionella och alldeles utmärkt att börja med om du inte har mycket vana. Virka gärna i dubbelt garn eller gör två stycken rutor som de sedan syr ihop. Gör den gärna extra stor också eftersom många gör dem alldeles för små för att de ska vara praktiska att använda i köket.

Använd fantasin i skapandet

Stickade plagg är otroligt populärt att få som gåva. Vill du inte ge dig på ett stort projekt kan du hålla dig till att göra plagg till de minsta i släkten. Då går det heller inte åt så mycket material. Improvisera och använd fantasin om du inte har någon beskrivning hemma. Utställare på Knitted Investigations utvecklar framtidens stickning och här kan man tala om kreativitet och fritt skapande. Om du har svårt för att hitta inspiration kan det hjälpa att titta runt på vad andra har tillverkat. Du kanske får uppslag till en annorlunda färgkombination eller hittar en mönsterstickning som du inte har sett förut.

Virka populära figurer

I flera år har amigurumi varit populärt. Ordet betyder stickade eller virkade stoppade figurer på japanska. Du kan hitta massor av mönster på nätet och dessutom finns det ett stort urval av böcker med beskrivningar. Om du är ovan följer du ett enkel mönster och du som har mer vana kan till och med improvisera och virka helt fritt. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Till barnen kan du göra chokladbollar, dammsugare, oreokex och bakelser som de kan leka fikastund med. Olika djur eller populära figurer som Mumintrollen eller små Pokemons brukar också vara omtyckta av de små.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight