Skapa ny inredning med hjälp av garn

Har restriktionerna och tiden hemma fått dig uttråkad och fått ditt hem att kännas helt fantasilöst? Inte konstigt om det känns så, men det finns bot. Med hjälp av garn kan du både få ett nytt intresse och en ny inredning.

Trend i pandemin

Att sticka och virka har under pandemin blivit så trendigt att garnet tagit slut på vissa håll. Att det blivit populärt är inte konstigt. Det är både lugnande och roligt att skapa i garn – och det går dessutom att göra saker som är både fina och funktionella.

Låt garnet skapa en ny inredningsstil

Har du hunnit sticka halsdukar och virka mössor till alla du känner? Kanske att det inte är så lockande att gå över till grytlappar? Ingen fara, det finns mer att upptäcka. Stickat och virkat är nämligen utmärkta inslag i en varm och ombonad inredning. Det behöver inte kännas gammalmodigt och tantigt. Väljer du bara rätt garn kan en virkad filt kännas modern och vacker och detsamma gäller för till exempel kuddfodral.

Skapa till barnen

Har du barn kan du skapa saker som ger barnrummet en egen stil, som passar ihop med barnens intressen och favoritfärger. Du kan göra gosedjur som ser ut som figurer i en särskild tv-serie eller varför inte en filt med Hogwarts-loggan från Harry Potter?

Smittsäkert och socialt

Att skapa i garn kan vara helt smittsäkert. Du kan beställa garn på nätet och få det hemkört. Mönster hittar du gratis eller för några tior online. Och själva stickandet och virkandet går utmärkt att göra i ensamhet. Skulle du efter tiden med restriktioner vilja fortsätta sticka och virka är det faktiskt också ett utmärkt sätt att vara social. På olika håll i landet samlas hantverkare runt en kanna kaffe (eller te), skapar och pratar. Det ger ett lugn som få andra sociala tillställningar har, och en fin chans att träffa människor du aldrig annars mött.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight