Starta och driva en garnbutik

Tillhör du dem som blir lätt frånvarande och hamnar som i en bubbla fylld med färger när du går in i en garnbutik? Har du garn i alla möjliga färger och material hemma och ständigt minst ett projekt på gång i handarbetskorgen? Du är långt ifrån ensam men det kanske är dags att på allvar börja fundera på en ny karriär och satsa på den där drömmen om en garnbutik. En butik med ett sortiment som du själv har valt ut och som kanske du och dina garnälskande vänner saknar. I den här artikeln kan du hitta mer information om hur man gör när man startar en garnbutik och vad man ska tänka på när man bestämmer sig för att göra det.

Fysisk butik eller nätbutik?

Garnnystan med två virknålar instuckna

Innan du startar din butik bör du skriva en affärsplan där du gör en noggrann konkurrentanalys och sätter upp en budget. En budget hjälper dig att avgöra om du behöver låna pengar eller inte och även få en överblick över dina kostnader och hur mycket du måste få in varje månad för att butiken ska gå runt. Du måste också bestämma dig för om du ska ha en fysisk butik eller nätbutik eller kanske både och. Om du har plats hemma kan det vara smart att börja med en nätbutik vid sidan av ditt ordinarie arbete och sedan utöka verksamheten successivt.

Våga leva din dröm

Det finns många livsstilscoacher som har sagt att man ska arbeta med det man brinner för och ta kontrollen över sitt arbetsliv. Om du tror på det du gör och är beredd att satsa finns det inget som säger att du inte ska följa deras råd. Du behöver inte säga upp dig från ditt arbete, om du inte vill, utan börja med en enskild firma vid sidan av. I takt med att omsättningen ökar kan du gå ner i arbetstid istället. Lycka till med din garndröm!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight