Släng inte resterna

Om du sysslar mycket med virkning så har du säkert en låda eller korg någonstans med massor av restgarner av olika form. Stora och små nystan i alla möjliga material och färger som inte verkar kunna kombineras men som det samtidigt bär emot att slänga bort. Ofta hamnar de här garnerna i ett hörn eller en garderob för att tas i tu med en annan gång men ibland går det inte längre att skjuta upp det, som exempelvis inför flytten.

 

Är du på väg att byta bostad så ställs du mot många beslut om vad du ska ta med och vad du ska göra dig av med, och plötsligt står du där med alla små garnrester stirrande emot dig. Medan det är enkelt att beställa flyttstädning i lund och många andra delar i landet så är det ändå du som måste bestämma vad som ska få följa med, och de glädjande nyheterna är att garnerna, de kan du ta med dig med gott samvete!

Nya och fina rest-föremål

Oavsett om du endast har några små nystan eller en hel drös så kan du göra oerhört fina saker med dem. För att börja med det allra minsta så kan du till exempel virka bollar åt barn och husdjur, små dockor, hårsnoddar och portmonnäer. Glasunderlägg är också trevliga föremål som både är kul och praktiska, och det finns roliga mönster som till exempel föreställer kattrumpor och planeter. Även disktrasor och tvättlappar lämpar sig alldeles särskilt att virka om det bara finns några få garnrester att ta till handa, och det gör ingenting om materialen är skiftande och av olika lag. Passar både till dig själv och som små överraskningspresenter åt vänner och kollegor!

Snygg inredning

Om du har lite fler nystan än endast en handfull så kan du göra riktigt vackra saker till hemmet som kommer att imponera på alla. Kuddar kräver inte enorma mängder och kan bli rena rama smycken för soffor, fåtöljer och sängar och du kan hitta helt fantastiska mönster på nätet. Du kan välja att antingen klä om gamla slitna kuddar, eller köpa hem nya och ett bra tips är att du köper dem i olika färger då virkning ofta skapar ”hål” där kuddfärgen lyser i genom. Har du inte tillräckligt med garn för att virka runt till ett helt fodral så kan du endast göra framsidan och sedan fästa den mot kudden, och då är det extra bra om den går i en färgnyans som passar.

Filtar är en annan bra idé och även om du inte har tillräckligt för stora modeller så kan du virka mysiga modeller för små barn och till vovvar och kissekatter som älskar att mysa. Andra kul föremål är underlägg för tallrikar, små dukar eller grytlappar och med lite hemmagjord stärkelse kan du till och med virka korgar och skålar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight