Skapa konst med garn

Tillhör du dem som är lite kreativa och tycker om att skapa saker? Tycker du att stickade tröjor och virkade dukar kanske är lite för mormorsaktigt? Det finns många andra sätt att vara kreativ med garn och tråd. Du kan göra tavlor, blanda tekniker och material och skapa konst till både nytta och nöje.

Skapa med rutor

Förr var lapptäcken populära att göra och du kan göra något liknande med stickor och virknål. Gör olika rutor och placera dem i ett bestämt mönster. Du kan skapa en enda stor bild med hjälp av många små rutor, som siluetter, landskap, människor och djur. En snygg effekt kan vara svart bakgrund och vit siluett eller tvärtom på ditt husdjur, eller om du blandar in fler färger kan du göra ansikten. Detta passar för stora arbeten som kommer att ge dig pyssel ett bra tag framöver, men att skapa är terapi för själen.

Sälja dina alster

Du kanske har skapandet som hobby men om du vill ut och sälja dina saker på mässor och marknader kan det behövas att du har ett företag för hobbyverksamhet i grunden. Ett företag, eller en enskild firma, behöver inte gå med vinst för att du ska kunna dra fördel av verksamheten när det gäller. Dessutom kan du ta ett företagslån hos Qred om det behövs lite extra pengar till att åka på en mässa eller annat. Det är inte bara större företag som tar lån, även småföretagare kan göra det. Du kommer ut, folk får se att du finns och att dina saker är riktigt häftiga och sen rullar det på.

Blanda olika material

För att göra en mysig väggbonad kan du använda både garn, tråd, pinnar och papper, eller vad du vill. Ta en pinne, linda den med brun tråd och du har en trädstam. Virka blad och kanske sticka en enfärgad blå himmel. Sy fast saker, klistra fast några mindre flata stenar. Virka en massa luftmaskor på rad och använd som grässtrån och gör små garnbollar som blommor. Du kan också använda en bit drivved och pynta konstverket med, eller varför inte utgå ifrån en bit drivved som bas och smycka den med pinnar, kottar, trådar, garn och kanske även lite färg? Endast din fantasi sätter gränser. Är du ny på detta så börja med något enklare projekt som inte tar allt för många timmar att få klart. Belöningen är att få det färdigt, inte att allt samlas i UFO-korgen. UFO kallas det för inom handarbetsvärlden när det är ofärdiga projekt som bara ligger och väntar på att du ska avsluta dem.

Var unik

För att folk ska vilja köpa just dina saker måste du vara unik och ha egna idéer. Sno inte andras idéer och tänk på upphovsrätten på mönster och annat. Skapa utifrån hjärtat så kommer det gå hur bra som helst. Se till att ha kul på vägen och låt fantasin flöda. Det bor en konstnär inom oss alla.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight