Så lär du dig sticka och virka

Det finns knappast något som är mer meditativt än att sticka och virka. När du håller på med ett projekt kan du inte tänka på något annat än det du har för händerna. Inte konstigt att det blir allt mer populärt med handarbete i de stressiga tiderna vi lever i, till och med i storstäderna stickar folk som aldrig förr. Många tror tyvärr att det är väldigt svårt att lära sig, men de kunde inte ha mer fel. Ger man sig inte på de mest avancerade projekten så är både stickning och virkning väldigt enkelt. Här kan du läsa hur du enkelt lär dig hemma.

Lär dig online

Förr gick hantverkskunnandet från generation till generation. De yngre lärde sig helt enkelt av de äldre. Idag ser vår värld annorlunda ut och internet har tagit plats som en läromästare för handarbete. Det absolut enklaste sättet att lära sig hantverken är att bänka sig framför Youtube. Där finns många videor som går igenom grunderna inom stickning och virkning för nybörjare. Börja med att lära dig lägga upp ett projekt. Inom stickning är nästa steg att lära sig sticka räta och aviga maskor. Inom virkning kommer du långt om du kan virka fasta maskor och stolpar.

Hitta garn och gratismönster

När du lärt dig grunderna är det dags att börja leta mönster. Om du söker efter gratismönster online så dyker det upp mängder av resultat. Sedan är det bara att sätta tänderna i det projekt du är sugen på. Passa också på att botanisera i alla garnaffärer på nätet. En litet varningens finger bara! Både stickning, virkning och att köpa garn är beroendeframkallande. Släpper du loss helt kan du snart behöva hyra förråd i Västerås, eller var du nu bor, för att förvara alla dina garner. Med det sagt, att hyra ett förråd är väldigt praktiskt. Hos Prinsens lager kan du få plats med väldigt mycket garner för en låg månadskostnad. Att sakta bygga upp ett litet förråd av garner är inte så dumt. Man vet aldrig när man blir sugen på ett visst projekt och då är det kul att ha ett lager hemma. Kom också ihåg att spara de restgarner som blir över. De kan användas till mindre projekt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight