Kombinera stickning och virkning

Att bo i ett fint hem är både trevligt och inspirerande. Det behöver inte innehålla dyra italienska möbler eller designade lampor, men däremot är det viktigt att ett hem har saker som den som bor i det tycker om. Det kan handla om vackra vaser eller om handgjorda textiler, minnen från resor eller gåvor från nära och kära. Genom att omge oss med våra favoritföremål blir vardagen lite roligare och mer meningsfull och man vill spendera fler timmar i hemmet. Detta gäller även andra områden i livet; genom att sätta upp några fina foton på sitt kontor blir det trevligare att vistas på jobbet och genom att pryda sig med vackra accessoarer, kan man förgylla vardagen då man hela tiden har med sig något man tycker är kul eller snyggt.

Stickning och virkning är två kreativa och enormt tillfredställande sätt att dekorera sitt hem, och fördelen med båda formerna av handarbete är att man i princip kan utföra dem varsomhelst. Man kan sticka en fin mössa framför TV:n medan man njuter av sina favoritprogram och man kan plocka fram virknålen på planet eller i kön på posten. Var man än väljer att syssla med dessa båda former av arbeten med garn, så kan man ge utlopp för sin kreativitet och många studier visar att både stickning och virkning fungerar som avstressande och till och med blodtryckssänkande.

Om man aldrig har stickat eller virkat förut och glömt bort sina gamla syslöjdslektioner så finns det idag massor med sätt att lära sig på. Medan vissa föredrar att skaffa böcker eller tidningar i ämnet så tycker andra bättre om att se på den myriad av instruktionsvideor som finns att tillgå på nätet. Man kan också hitta mycket bra

artiklar om hur man virkar och stickar på internet, liksom bilder som ger inspiration.

När du väl känner dig trygg med de enklaste formerna av både stickning och virkning kan det vara spännande att kombinera dem på olika sätt. Man kan börja med något relativt enkelt, som att rätsticka ett kuddfodral och sedan pryda det med färggranna blommor som man virkat i olika storlekar. Ta den tid du behöver, det är ingen brådska – meningen är ju att du skall njuta av din hobby och inte känna att du måste bli klar inom en viss tid. Se på din favoritserie, ta en kopp te och låt katten spinna vid dina fötter.

Ett mycket trevligt sätt att kombinera stickning och virkning är att sy och sticka olika så kallade mormorsrutor som man sedan syr ihop. Här kan man varva mellan tekniker och olika material och det blir aldrig långrandigt. Beroende på storlek kan man på detta sätt tillverka fina sofföverdrag, filtar och till och med mattor.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight