Inred med garn

 

Garn till inredningen, går det? Självklart! Att inreda med garn ger fantastiska skaparmöjligheter. För den pysselälskande inredaren är det ett ypperligt tillfälle att skapa en atmosfär i hemmet som symboliserar vem man är som person. Att inreda personligt gör hemmet mer trivsamt.

cotton ball lights shining in the night

Med garn kan man skapa dimensioner och man kan gärna leka med färg och form. Garnet kan du använda som en ren inredningsdetalj. Du kan stapla några garnnystan på en dekorativ hög eller lägga i en snygg korg. Ett annat sätt att skapa snygg inreda med garnnystan är att lägga dem i en glastub, burk eller vas. Vill man skapa stämningsfulla effekter kan man lägga i ljusbollar. Se bara till att det är brandsäkra produkter!

Man kan även tillverka olika typer av inredningsdetaljer med garn. Att skapa pyssel av olika slag är roligt och ger unika, personliga saker till hemmet. Ett tips är att skapa en snygg lampa av garn för att få ett mysigt sken. Det du behöver är garn och lim samt en badboll. Det är rekommenderat att använda bomullsgarner då de blir snyggare när de stelnar. Dessutom luddar de mindre. Välj att skapa en färgglad lampa eller en enfärgad – endast fantasin sätter stopp för designen.

Det första du ska göra är att täcka golvet för att skydda mot kladd. Använd sedan en stor plastbit eller papp, vaxduk kan fungera lika bra. Ta fram badbollen och markera var någonstans du vill ha öppningen. Markera både nedtill och upptill. Sedan blandar du vatten och lim. Det kommer att gå åt en hel del klister så snåla inte med det. När klistret är färdigblandat doppar du ner garnet i klistret. Vira sedan garnet runt badbollen men täck inte de delar som du har markerat som öppningar. Vira garnet tills du känner dig nöjd med resultatet, sedan tar du resten av klistret och häller över bollen. Därefter återstår två dagars väntan på att lampan ska torka. Låt den stå på en skål som inte rör vid garnet. När allt torkat pyser du ut luften från badbollen och trär i en lampsladd.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight