Inred med garn

Ett hem kan se ut på alla möjliga vis och en av de viktigaste ”tumreglerna” när det kommer till inredning är att man själv trivs. Att sätta sin personliga prägel, till exempel genom att installera trevlig utomhusbelysning genom små blomster- eller stjärnformade lyktor, gör hemmet välkomnande både för besökaren och den som bor där och likaså kan man fylla sitt hem med minnen och egenhändigt tillverkade föremål.

Tycker man om att handarbeta så kan man göra massor av fina saker till sitt hem med hjälp av garn. Vare sig man stickar, virkar eller helt enkel virar garnet så kan man göra både snygga och praktiska föremål i de färger man tycker allra bäst om. Garn kan man handla både på nätet och i fysiska butiker, och det finns även ofta garn till salu på marknader och i second hand butiker. Ibland finns det till och med släktingar och vänner som sitter på en massa garn som de inte vet vad de skall göra av!

Läckert med lampor

Belysningen av ett hem är mycket viktigt för en bra och lugn stämning, och ett kul sätt att piffa upp tillvaron är med

hemgjorda lampskärmar med hjälp av virkad spets och en badboll. Man kan antingen själv virka ett antal spetsdukar eller använda de som legat i byrålådan hur länge som helst, och sedan klistra dem runt en badboll som man blåst upp.

Är man inte bra på att sticka och virka kan man också ta en redan existerande lampskärm och med hjälp av ett tunt lager klister vira olika garner runt den. Se till att använda relativt tunna garner så att ljuset släpps igenom och njut sedan av den vackra och varma ljuskaskaden som strömmar ur din lampa och ger rummet en vacker färg.

Filtar och fodral

Filtar och kuddar gör ett hem extra hemtrevligt och man kan både sticka och

virka snygga exemplar i regnbågens alla färger. Har man ont om tid kan man satsa på så kallade mormorsrutor som består av virkade rutor i olika kulörer och mönster som man senare sätter ihop till en filt eller ett kuddfodral. Det finns tusentals mönster och då det inte tar så lång tid att virka en enskild ruta är det något man kan göra under kafferasten, på bussen eller medan man ser på sitt favoritprogram på kvällen.

Humörfiltar är också ett kul sätt att inreda sitt hem! Detta är mycket populärt hos framförallt de som stickar men det går lika bra att virka. Här är tanken att man sätter upp en lista med färger som motsvarar vilket humör du är på: gult för glad, grönt för lugn, lila för stressad, svart för ledsen etc. Sedan stickar du en rad i motsvarande färg varje kväll, och på slutet har du en slags dagboksfilt där du kan följa ditt humör samtidigt som du har en snygg filt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight