Handvävda mattor

Att väva mattor är något människor har gjort sedan många århundraden tillbaka. Vävtekniken är i stort sett samma, skillnaden är att det idag produceras mattor både med maskin och för hand. Handvävda mattor är slitstarka, hållbara och görs oftast på bomull. På grund av vävtekniken skapas täta och följsamma mattor som är lätt att sköta om. Bomull är fet, vilket gör att smuts lägger sig ovanpå mattan och kan lätt torkas bort med en trasa. Handvävda mattor är därmed inte bara oerhört praktiska och funktionella, de kan dessutom vara mycket snygga och stilrena.

Funktion möter design.

 

Vartannat år har Danderyd kommun en konstrunda som sträcker sig över hela kommunen och som har till mål att ”sätta färg på hela Danderyd med trasmattor och guld”. trasmattor i Danderyd på konstrundan är ett bra exempel för att visa att mattor inte endast har en funktion på golvet utan även på en konstutställning. En matta är inte endast till för att skydda golvet, värma fötterna eller isolera ljud. En matta kan även vara ett konstobjekt och sätta guldkant på ett rum eller en utställning. En matta behöver inte vara trist, även de enklaste designen kan med rätt garn, färg och mönster bli till en fröjd för ögat och foten. Handvävda mattor finns i alla olika mönster och färger. Det finns en matta som passar alla.

Alternativa mattor av fatboy

När man hör begreppet ”fatboy” tänker de flesta på sittsäckarna från märket fatboy. en fatboy är mysig, modern och finns i många olika varianter, för både inom- och utomhusbruk, i olika färger och storlekar. Nu har företaget som står bakom fatboy också tagit fram en matta som har inspirerats av medelhavsklimatet, ”the non-flying carpet”. Den finns inte bara i många olika stilar, utan kommer även med en modern tvist. The non-flying carpet går att göra större! Mattan har röda knappar längs kanten där du kan koppla på en andra, tredje eller fjärde matta. Med denna funktion kan du göra din matta så stor eller liten som du vill. Den passar därmed perfekt i vilket rum som helst. Den är vattenresistent och har en beläggning som ska motverka att man halkar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight