Bra projekt för nybörjaren i virkning

Många tycker att virkning är enklare och går snabbare än stickning, därför passar aktiviteten extra bra för nybörjaren. Allt du behöver för att börja virka är egentligen bara en virknål och garn. Det är viktigt att se till att virknålen har rätt tjocklek i förhållande till det garn du tänker virka i, ju tjockare garn, desto tjockare virknål behöver du. Om du virkar med en för smal nål blir projektet ofta för hårt och spänt och när du väljer en för tjock blir maskorna för lösa. Om du känner dig osäker kan du gå till en garnaffär och berätta vad du tänker virka, då kan personalen hjälpa dig välja rätt.

Lätta virkade inredningsdetaljer

När det är dags för att välja projekt finns det många som passar för nybörjaren. Har du till exempel hört talas om mormorsrutor? Det är de färgglada rutor som man ofta ser i filtar och prydnadskuddar. Många virkar just mormorsrutor som första projekt. Att virka blommor är också enkelt. Det finns flera tillvägagångssätt för att göra dessa, många enkla beskrivningar hittar du på nätet. När du är klar med dina blommor finns det massor av saker du kan använda dem till. Fäst dem på hårband, gör en girland, dekorera kuddar eller Gör tavlor av virkade blommor att hänga på väggen. Till virkade blommor använder du med fördel bomullsgarn.

Enkla virkade plagg

Om du är sugen på att virka något som du själv kan bära är det allra enklaste att göra en halsduk. Den gör du genom att bara virka fasta maskor eller stolpar i en så lång rektangel som du känner att du vill ha halsduken. Om du vill ha en randig halsduk byter du färg på garnet med jämna mellanrum. Även torgvantar, det vill säga vantar som lämnar fingrarna fria, kan du hitta enkla mönster till. Både Pinterest och Youtube är guldgruvor när du vill lära dig virka. På Pinterest hittar du många enkla mönster och på Youtube kan du titta på tydliga instruktionsfilmer.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight